Club de Golf de Pedralbes.

Actualment no hi ha cap camp de golf a Pedralbes però des de 1912 fins a 1954 hi havia el Club de Golf de Pedralbes, inaugurat al juny de 1912, que va començar allà i que amb el temps es diria Real Club de Golf del Prat. I recentment està instal.lat a prop de Terrassa.
El primer president i ànima fundadora va ser Cosme Damián de Churruca y Dotres, segon Comte de Churruca, que en aquest afer la ser la ma dreta de Eusebi Güell, doncs el fill d’Eusebi Güell estava casat amb Virginia Churruca Dotres.
El club es va ubicar en una finca de cultiu de 28 hectàrees situada a Sarrià i que havia estat comprada en subhasta el 1899 per Eusebi Güell, a l’antic alcalde de Barcelona Enric Duran Duran.

plano

El primer camp de golf, que ocupava deu hectàrees de la finca, disposava d’un recorregut de 9 forats. Tres de Par 4, i sis de Par 3.
Les oficines i els vestuaris ocupaven la antiga casa de Can Vidal. Més tard  es va fer una piscina i pistes de tenis.

Després de 42 anys  de funcionament la afició havia crescut tant que calia ampliar les instal·lacions.

Va coincidir el  moment en que es començava a definir el campus de la ciutat universitària, de manera que s’havia de buscar en un altre indret de la ciutat.

Després de l’any 1954 encara es va fer alguna activitat i a 1960-1963 es va fer un circuit de Cross.

Per a continuar les activitats es va escollir una finca del Prat de Llobregat on es va inaugurar el projecte de Javier Arana l’any 1954, passant a dir-se Real Club de Golf del Prat. Al pas al Prat va ser importantissim doncs de 180 socis en poc temps es va passar a 1200 i de 10 Ha., es va passar a 60 Ha.

golf1
camp
Al fons es veu el dipòsit d'aiguës de Finestrelles.